HÜRSES-http://www.sjahinduring.com

 

TARHANIN KILAVUZU GELENEK

Bugün bir tarhana tarifi vereceğim sizlere.

Bana lütfen “ Kurban bayramından hemen sonra tarhananın sözü olur mu ? demeyin olmaz mı ?

Eğer iki eli ve yüreğiyle Sjahin During bu Tarhananın içindeyse elbette Tarhana dan söz etmenin tam günü diyerek tuşlara dokunuyor ve önce, Çok yaşa Sjahin During! diye bağırıyorum.

Evet online bir konser kaydı sonuna kadar açık !*

Çok Yaşa Sjahin During !

Bu tarhanın eşsiz formülü şu:

Arto Tuncboyaciyan – vocal
Aynur – vocal
Mola Sylla – vocal
Suren Asaduryan – Duduk
Hasan Essen – Rebab
Engin Arslan – Tanbur
Murat Toraman – Kaval
Azzdine Jazouli -Tombak
Sjahin During – Afro Anatolian percussion & vocal

Anlıyorsunuz değil mi Anadoludan bir renk ,bir ses yüklenen ve Anadoluda

kapı komşusu olmuş insanların çocukları Avrupadan arkadaşları da yanlarına alıp, bir müzik grubu olmuşlar.

Türkiyenin imaj markerlarının da kolay kolay akıllarına gelmeyecek bir ismi tarhanayı da isim olarak seçmişler kendilerine .

Ayılana gazoz , bayılana limon dünyasında bu gençler Tarhanayı isim yapıp kendilerine , neler çalıp söylüyorlar böyle; bir dinlemelisiniz .

Bir müzik sitesi olarak Türkiyeden ve Dünyadan mükemmel örnekler sunan Cafran* Şu notu düşmüş Sjahin During’in Afro Anatolian Tales albümü için:

Türk bir anne ile Hollandalı bir babanın oğlu olan ve 1972 Amsterdam doğumlu vurmalı sazlar ustası Sjahin During’in bu dar ve dolambaçlı yolda seyreden albümünde en büyük kılavuzu gelenek . “

Geçtigimiz yıllarda Akbank Caz Festivali kapsamında Ülkemize gelen Sevgili Sjahin During için şu not da beliriyor internet sayfalarında.

Amsterdam’da doğan Türk asıllı müzisyen Sjahin During, perküsyon ve vurmalı çalgılar konusunda uzmanlaşmış bir sanatçı. Bir buçuk yılı aşkın süre Havana’da yaşayan ve orada ünlü ustalardan latin ve afro-cuban tekniği dersleri alan During, yaklaşık 12 yıldır afro-cuban, latin, caz, flamenko, dans tiyatrosu ve pop müzik üzerine çalışmalar yapıyor ve workshop’lar gerçekleştiriyor. Ritim arayışını oryantal dünyaya da yönelten During darbuka, bendir ve erbane gibi geleneksel vurmalı çalgılar konusunda da usta bir isim.. “

Sevgili Sjahin During müziği öğrenmek,yaratmak ve dünyaya sunmak için tüm yeryüzünde dolaşırken yolunun daha çok Türkiyeye düşmesini ve müziğinin ülkemizde daha çok yankılanmasını diliyorum.

Teşekkürler Sjahin During!

Hayata ve insana saygıyla !

*http://www.fabchannel.com/es/tarhana_concierto/2007-04-**28http://www.cafrande.org/?p=2424

http://www.sjahinduring.com/#

12.12.2008,Ankara

About Av.Nadire Özkaya

avukat - abogada
Bu yazı Yazı içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın