HÜRSES

 

YÜKSEK SEÇİM KURULUNU KİM DİNLER ?

Nezaket ve vakarı kaybettiğimizi düşünüyor musunuz ?

Davosta sayın Başbakanımızın sergilediği şova verilen oylara bakarsak artık bizler ulus olarak tercihimizi kabalıktan yana koyduk diyebilir miyiz ?

Uluslar arası ortamda sergilenen yüksek dozdaki tansiyon oyları kapıyorsa, yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla ülkemizde yaşanacak şamataya pek çok insanın kalbi dayanamayacak gibi bir endişe taşıyorum bugün.

Propaganda en kaba dili kullanmakta sakınca görmediği gibi , en kirli yöntemleri , büyük bir cüretkarlık gösterisi olarak bu kadar açıkça oy toplama

kullanınca , demokrasimizin üzerine bir bardak soğuk su içimeye hazır olmak şart !

Çürümenin tüm yöntemlerinin bu kadar açıkça seçim arenasına taşındığı bugün demokrasimiz, hiç olmadığı kadar vatandaşın avlanması diyebileceğimiz bir tuhaf demokrasi biçimine dönüştü.

Bugün yaşanan göstergeler ülkemizin çok acıklı bir şekilde düşürüldüğünün kanıtı değil mi?

Çünkü vatandaşı yerlerde sürünen bir ülke yerine konmamızın kanıtı ,Vali eliyle verilen sadakalarla açıkça gösteriliyor.

Türk halkı hiç olmadığı kadar bir dönüştürülme noktasında.

Şakası olmayan gerçeklerle yüz yüzeyiz ! Söz anlaşmaya dönük olan kilit işlevini kaybetti canım memlekette. Biz miyiz o bir zamanlar yazı yazdığı kalemin üstüne bile iyiliği ve güzelliği yazsın diye dua yazan ulus?

Canlarının istediği gibi ağızdan kelam savuranların gazına iyiden iyiye geldiğimiz şu ortamda , dille yapılan savaşın ve üstelik de kirli bir savaşın bir adım ötesinin kördövüşü olduğunu görmek çok mu zor.

Şimdi sözle geçiştiremeyeceğimiz bir gerçekle yüz yüzeyiz.

Bizler adil,demokratik bir seçimi yaşamayalı kaç yıl geçti diye sormak şart!

Baştan sona bir yasal,anayasal restorasyona ihtiyacı olan bir ülkede yaşıyoruz. Demokratik bir ülkenin yasal ve anayasal koşullarını sağlamadan buzdolabı vererek bizleri sandığa çağıran demokrasi cellatlarına daha ne kadar katlanacağız.

Gerçekten içim buz kesiyor bu alabora olmuş hallerimize baktıkça.

Sahiden ne kadar gamsız bir ülke bu!

Yüksek Seçim Kurulu uyarıyor ama kim dinler değil mi ?

Hız aldık bir kere ve koşup,yerel yönetim koltuklarını iç etmek şart!

Demokratik bir seçimin önünde fazlasıyla engel varken şimdi on yılların kiri pası seçimde reklam malzemesi olarak hukuk devletinde asla kullanılamayacak bir mantıkla kullanılıyor. Savcıların elinde olması gereken belgeler seçim arenasında uçuşuyor.Yasal olarak rakipleri karalamak açık bir seçim hilesidir!

Bizler seçim meydanlarındaki ifşaat, iftira mı gerçeklerin en acısı mı diye öğrenemeden ve bu konuda Mahkemeler karar vermeden nasıl oy kullanacağız?

Bakın ! Hatayda MHP seçim konvoyu AKP tarafından taşlandı ve bir baba çocuğuyla birlikte yaralandı.

Bugün ,hukukun ve topyekun tüm ulusun yeter ! demesi gereken bir gün .

Hayata ,ülkeye ve insana saygıyla!

09.02.2009,Ankara

About Av.Nadire Özkaya

avukat - abogada
Bu yazı Yazı içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın